Kako odabrati pravu snagu motora

Kako odabrati pravu snagu motora

 
 

Kako odabrati pravu snagu motora ? To je dobro pitanje! Vaš gumeni čamac ima jednu od najvažnijih karakteristika – maksimalnu snagu motora. To ne znači da morate ugraditi motor sa maksimalnom snagom.

Želimo Vam predstaviti najtipičnije izbore i njihove karakteristike:

 

Opcije snage motora

Vaš odabirEkonomičanOptimalanEkstreman
Snaga motora u % maks. dopuštene snage40 - 60%60 - 80%80 - 100%
Razina sigurnosti plovidbeNAJVIŠAJAKO VISOKAPRIHVATLJIVA
Najveća brzina u % maks. performansiDO 60%DO 90%100%
Potrošnja gorivaNAJNIŽAOPTIMALNANAJVIŠA

 

EKONOMIČAN IZBOR – snaga motora je do 60% od maksimalne snage dopuštene za vaš gumeni čamac. To je izbor ekonomičnosti, sigurnosti i brige za vaš gumeni čamac. S ovim motorom čamac je dosta spor pod punim opterećenjem, međutim kada je prazan dostiže 60-70% maksimalne brzine.

OPTIMALAN IZBOR – snaga motora je oko 80% od maksimalne snage dopuštene za vaš gumeni čamac. Ovaj izbor Vam pruža:

– visoku sigurnost tijekom plovidbe,

– umjerenu potrošnju goriva,

– gotovo najviše performanse – razlika od 10% do maksimalne brzine nije toliko primjetna

– takav će izbor očito produžiti životni vijek čamca

Sa ovim izborom Vaš će gumeni čamac u najboljem svjetlu pokazati svoje mogućnosti. – PREPORUČAMO OVAJ IZBOR KAO NAJBOLJI I NAJOPTIMALNIJI!

EKSTREMAN IZBOR – snaga motora je oko 100% od maksimalne snage dopuštene za vaš gumeni čamac. Ovim odabirom rad vašeg gumenog čamca biti će na granici sigurnosti, performansi itd. To je uglavnom izbor za osobe koje vole brzinu i ekstremne situacije. To je sjajan osjećaj, ali samo pod uvjetom da ste dovoljno jaki i iskusni za sigurno upravljanje čamcem !!!

SNAGA MANJA OD 40% – korištenje čamca sa motorom koji ne prelazi 40% od maksimalne snage je također moguće, pogotovo kada Vam performanse nisu toliko važne i uživate u drugim stvarima. Priroda je predivna kada ju se ne ometa previše!!!

SNAGA IZNAD 100% – korištenje čamca sa motorom koji premašuje maksimalnu snagu je zabranjeno i opasno. Molimo razmislite dvaput prije nego što se odlučite za ovaj odabir, jer:

– riskirate svoj život i život ljudi oko vas,

– gubite jamstvo,

– možete imati ozbiljnih problema sa zakonom.

Share this post