Kako izabrati pravo pokrivalo za gumeni čamac

Kako izabrati pravo pokrivalo za gumeni čamac

 
 

Pokrivalo je kod gumenih čamaca od velike važnosti. Naravno, dobro pokrivalo štiti čamac od kiše i prljavštine, ali prvo mora zaštititi tubuse od ogrebotina i oštećenja – to je glavna funkcija pokrivala. Kako bi produžili vijek trajanja vašeg čamca, preporučujemo Vam korištenje pokrivala za cijeli čamac.

Obično svi proizvođači gumenih čamaca nude odgovarajuća pokrivala za cijeli čamac kao dio opcijske opreme. Kod GRAND-a ćete pronaći pokrivala za sve modele, od najmanjih do najvećih, a svaka veličina potpuno prekrije čamac.adv-cover

Nekoliko savjeta koji će Vam sigurno koristiti:

– Pokrivalo mora zaštititi sve gornje površine od tubusa, do kabine i sve do stražnih konusa.

– Preporučamo korištenje tvrdih elemenata za pričvršćivanje, a ne gumenih uzica i petlji da pokrivalo ne stežu pre usko. To je osobito važno za zaštitu čamca za vrijeme vožnje na prikolici i na autocesti.

– Svi rubovi i kutevi pokrivala moraju biti dodatno ojačani

– Materijal pokrivala mora biti vodonepropustan ali prozračan. Ne preporučujemo upotrebu nepropusnih materijala, jer će spriječiti isparavanje vode, što može oštetiti dijelove interijera i opreme.

– Boja pokrivala utječe na površinsku temperaturu pod izravnim suncem, stoga preporučujemo bijelu, ali je istovremeno i nepraktična jer se vrlo brzo zaprlja i izgleda jako loše vrlo brzo. Dakle, za tople krajeve preporučujemo svjetlo smeđu boju, za srednje-klimatske zone, sivu ili plavu, jer izgledaju luksuzno i vrlo praktično.

– Obratite posebnu pozornost na kvalitetu materijala i na stabilnosti agenta boje. U slučaju loše kvalitete materijala na čamcu mogu ostati tragovi koje nećete biti u mogućnosti ukloniti.

Share this post