Wie man ein Beiboot aufbläst

Wie man ein Beiboot aufbläst

 
 

Zapamtite: napušite gumeni čamac samo kada je potpuno sastavljen! Svaki čamac na napuhavanje ima dijelove na napuhavanje kao što su: tubusi sa više komora, dno na napuhavanje (air deck), kobilica na napuhavanje. Redoslijed napuhavanja je od velike važnosti:

– Čamci sa drvenim podom i kobilicom na napuhavanje: TUBUSI => KOBILICA

– Čamci sa dnom i kobilicom na napuhavanje: TUBUSI => DNO => KOBILICA

Tubusi uvijek sadrže nekoliko komora koje su razdvojene savitljivim odjeljcima. Redoslijed napuhavanja komora vrlo je važan. Opće je pravilo: početi OD STRAŽNJEG DIJELA PREMA PRAMCU – prvo napuhati stražnju komoru, pramčani dio bi trebao biti zadnji.

Na primjer: pogledajte jedini ispravan način za napuhavanje tubusa sa 3, 4 i 5 komora.

 
chambers
 

VAŽNO !!

Napuhnite sve komore, osim prednje do 90% nominalnog tlaka i samo prednju (koju ste zadnju napuhali) do normalnog tlaka !!! Budući da su odjeljci tubusa elastični, napuhavanje prednje komore do nominalnog tlaka pomaknut će sve ostale odjeljke i napuniti ih u potpunosti. Rezultat toga je porast tlaka u prednjoj komori, koji automatski vraća normalan tlak u ostalim komorama.

Pažljivo zatvarajte ventile sa zatvaračima, dobro ih zategnite nakon napuhavanja, jer u protivnom ventili neće dugo držati tlak u tubusima.

Share this post