YAMAHA XF425L

Opis

Ovaj proizvod mijenja pravila igre. Vanbrodski motor koji bez napora kombinira neusporedivu snagu, okretni moment i brzinu s najmodernijom tehnologijom i performansama.

Novi oblik snažnih linija i dinamičan izgled modela XTO 425hp V8 odmah nagovješćuju najnovije koncepte i tehnologije najbolje u klasi, koje samo čekaju da se pokažu. Prvi 4-taktni model s izravnim ubrizgavanjem. Prvi s integralnim elektronskim upravljanjem koji se besprijekorno povezuje s Yamahinim Helm Master® sustavom. Prvi koji je postigao novu razinu potiska, okretnog momenta i brzine. To je prava revolucija performansi za veće brodove i nevjerojatna priča. Dođite do najviše razine. Otkrij ekstremno.

Iznimna snaga, okretni moment i kontrola

XTO znači ekstremni izlazni potisak zbog toga što ova izvanredna V8 jedinica pruža potpuno novu generaciju snage, performansi i precizne kontrole koja nikada prije nije bila dostupna. Zajedno, naši agregati XTO 375hp V8 i XTO 425hp V8 XTO i jedinstveni sustav Helm Master® pružaju besprijekorno integrirano potpunu snagu i rješenje za pravljanje većih linijskih brodova. Istražite ekstremne uvjete.

Atmosferski agregat sa 5,6 litara V8 snage

U srcu ovog vrhunskog agregat Yamahina je najnovija tehnologija, podignuta na nove razine. Uz značajke poput zravnog ubrizgavanja goriva s pomoću 5 crpki, VCT (varijabilna bregasta osovina), DOHC (dvije bregaste osovine u glavi), pumpa za ulje s dvije komore, 2-stupanjska pumpa za vodu, četverostruki termostati, naš jedinstveni sustav ispuha In-bank… ljestvica je postavljena.

Vrhunska učinkovitost izravnog ubrizgavanja

Zahvaljujući našem neprestanom traženju sve veće učinkovitosti i ekonomičnosti, često se napredak u industriji najprije dogodi u Yamahi, a sustav goriva modela XTO vanbrodskog motora dobar je primjer za to – to je prvi 4-taktni motor s izravnim ubrizgavanjem. U stvari, modeli XTO vanbrodskog motora puni su takvih naprednih rješenja, od sustava za izmjenu ulja u vodi do ispušnog sustava za povećanje potiska.

Ugrađeno električno upravljanje – učinkovita uglađenost

Ovaj iznimno učinkovit sustav, zapravo ugrađen u samu pogonsku jedinicu, nije samo lakši i manje složen od zasebnog hidrauličkog sustava, nego je i čišći kako bi se uklopio i funkcionirao. Štoviše, vrijeme odaziva kormilaru brže je i preciznije – a rezultat je još uglađeniji.

Praktičnost je važna svakom vlasniku

Zbog toga model XTO 425hp V8 ima promišljene značajke poput ovih: Sustav za izmjenu ulja u mjenjaču u vodi – dok je plovilo još uvijek na doku. Višedijelna kapa agregata koja ima brave za brzi pristup i omogućuje siguran i jednostavan pristup za održavanje i prilagodbe. Sustav velike izlazne snage za stabilno punjenje od 72 A – i 58 A čak i pri niskom broju okretaja u minuti.

Ekstremne performanse zahtijevaju tehnološku izdržljivost

Na ovoj razini ne može biti kompromisa kada je u pitanju kvaliteta i pouzdanost izrade , tako da je svaki djelić modela XTO iznimno čvrste izrade. Od masivne pogonske osovine do zupčanika koji podnose okretni moment u najtežim radnim uvjetima – i od osovine propelera iznimno velikog promjera do potpuno novog dizajna mjenjača, niskog koeficijenta trenja i boljeg hlađenja.

Ispušni sustav za povećanje potiska

Ovaj tehnološki koncept ispušta ispušne plinove kombinirajući tri različita pravca, ovisno o razini broja okretaja. Jednostavno rečeno, rezultat je oko 300% više obrnutog potiska (nego što bi imao bez tih mjera) i bolja uravnoteženost između prednjeg i obrnutog potiska prilikom manevriranja s pomoću sustava Helm Master® – uz dodatnu veću učinkovitost pri punoj snazi.

Više pogonske snage – propeleri modela XTO OS

Ovi propeleri dizajnirani su tako da se mogu nositi s ekstremnim zahtjevima koje će vlasnici vanbrodskog motora, modela V8 XTO, postaviti pred njih. Stoga su glavčina i lopatice veći, čvršći i snažniji – a izrađeni su od dupleks nehrđajućeg čelika za veću otpornost na koroziju. Zadnje, no ne i manje bitno, oni sadrže naše jedinstveno rješenje Shift Dampener System (SDS™).

 

Detalji:

– Ekstremna snaga – 5.6L, 32-v, 60° V8, DOHC, VCT

– Učinkovitost – prvo ikada 4-taktno direkto ubrizgavanje

– Preciznost – ugrađeni električni sustav upravljanja

– Vrhunska kontrola – jedinstveni potpuno elektronički sustavi

– 300% više povratnog potiska iz novog ispušnog sustava

– Pouzdanost – čvrsta radilica, izrađena po mjeri

– Pouzdanost – novi sustav zupčanika za rad u teškim uvjetima

– Novi uglađeni dizajn donje jedinice s masivnim prijenosom

– Dvokomorna pumpa za ulje za rad u ekstremnim uvjetima

– Izuzetno prilagođen način zamjene ulja u vodi

– Idealno za teška plovila i čamce – XTO OS propeleri
 

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LX/X: 434.212,00 kn

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LU/U: 440.729,00 kn

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LE/E: 462.142,00 kn

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LX/X (bijela boja): 448.177,00 kn

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LU/U (bijela boja): 454.694,00 kn

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU XF425LE/E (bijela boja): 476.107,00 kn

 

Više informacija

Tip agregata4 takta
Zapremina5.559 ccm
Promjer x hod96.0 mm x 96.0 mm
Maximalna snaga316.9 kW @ 5.500 okr/min
Puni gas5.000 - 6.000 okr/min
Broj cilindara/Konfiguracija60 ° – V8, 32-ventila, DOHC s VCT-om
Napajanje gorivomDirektno ubrizgavanje goriva
Sustav paljenjaTCI
Sustav pokretanjaElektrično
Prijenosni omjer1.79 (25:14)
OsovinaX: 640 mm, U: 767 mm, E: 894 mm
Težina (kg)X: 442,0 kg, U: 453,0 kg, E: 453,0 kg
Spremnik za ulje7.8 lit
Sustav upravljanjaDigitalna elektronska "Drive By Wire" daljinska komanda (DBW)
Trim i Tilt sustavPower Trim i Tilt
Punjenje / Alternator12V - 90A s ispravljačem / regulatorom
Garancija3 godine

Share this post