YAMAHA JET SKI – VISOKE PERFORMANSE – FX HO

YAMAHA JET SKI – VISOKE PERFORMANSE – FX HO

Opis

Idealan spoj performansi i ekonomičnosti, sa značajkama dizajniranim za revolucionarnu plovidbu, bilo sportsku bilo touring vožnju – to je model FX HO. Agregat od 1.812 ccm najnovije generacije, zajedno s visokotlačnom pumpom i naprednom elektroničkom kontrolom gasa pruža moćne i ekonomične performanse.

Elegantan oblik trupa od jedinstvenog i laganog materijala NanoXcel® i nevjerojatni sustav RiDE jamče najudobnije, najstabilnije i najpreciznije rukovanje ikad doživljeno. Model FX HO pruža još više. Značajke poput načina rada No Wake i sustava Cruise Assist, luksuzno sjedalo za 3 osobe, velika platforma za plivanje, praktično postavljene ručke i ljestve za lakše ponovno ukrcavanje, izdašan prostor za odlaganje predmeta – priča se samo nastavlja.

 


 

Agregat velike snage od 1.812 ccm

2016-Yamaha-FX-High-Output-EU-Pure-White-with-Azure-Blue-Detail-001

Snaga koja dolazi od agregata velike zapremine i 1.812 ccm je doista uzbudljiva, dok visokoprotočna pogonska turbina i impeler s 3 kraka pomažu da se ta snaga pretvori u nevjerojatno ubrzanje. Sustav elektronskog ubrizgavanja goriva (EFI) daje najglađu moguću snagu i učinkovit, ekonomičan rad, čak i kada se koristi uobičajeno bezolovno gorivo.

Sustav RiDE (Reverse with Intuitive Deceleration Electronics)

2017-yamaha-fx-high-output-eu-pure-white-with-torch-red-metallic-detail-002

Revolucionarni sustav RiDE transformira užitak plovidbe i donosi nevjerojatan osjećaj pouzdanosti svakom vozaču bez obzira na prethodno iskustvo. Za kretanje prema naprijed i ubrzavanje povucite ručicu gasa na desnoj ručki – za usporavanje i hod unatrag povucite ručicu na lijevoj ručki. Da, zaista je tako jednostavno!

Lagani NanoXcel® trup i paluba

2016-Yamaha-FX-High-Output-EU-Pure-White-with-Azure-Blue-Detail-003

Hidrodinamični trup i paluba izrađeni su koristeći jedinstvenu Yamaha tehnologiju NanoXcel® – zahvaljujući čemu je masa za 25 % manja u odnosu na konvencionalne materijale – pa tako model FX HO pruža izuzetno okretno upravljanje, kao i optimalnu učinkovitost potrošnje goriva. Trup i paluba dizajnirani su prema najnovijim idejama pa tako nude prostor i stabilnost, uz dodatna spremišta i udobnost u plovidbi.

Elektronska kontrola gasa

2017-yamaha-fx-high-output-eu-pure-white-with-torch-red-metallic-detail-004

Napredni sustav elektronske kontrole gasa oduševit će Vas “inteligentnim” značajkama. Koristite Cruise-Assist za odabir i održavanje željene brzine plovidbe, način rada No Wake za jednostavno navigiranje kroz područja u kojima treba održavati malu brzinu. Osim toga, elektronsko upravljana vožnja natrag sa sustavom kontrole trakcije olakšava glatko manevriranje i brzi izlaz iz tijesnih prolaza.

Elektronski sustav trima i moderni instrumenti

2017-yamaha-fx-high-output-eu-pure-white-with-torch-red-metallic-detail-005

Elektronski sustav trima s 2 jednostavne tipke na lijevoj ručki osigurava potpuno upravljanje položajem trima u svakom trenutku. Slobodno okrećite i mijenjate položaje trima prilikom nagle promjene smjera, a zatim ih ponovo okrenite i mijenjajte kako biste se udaljili najvećom brzinom. Jasni indikatori za trim, sustav RiDE i položaji F-N-R (naprijed-neutralno-nazad), značajke su instrumenata modela FX HO.

Daljinsko zaključavanje i način rada Low-RPM Mode™

2017-yamaha-fx-high-output-eu-pure-white-with-torch-red-metallic-detail-006

Ovaj inovativni sustav prvi je takav u industriji. Jednim pritiskom tipke daljinskog upravljača aktivirat će se posebni “L” način rada (niski broj okretaja) kako bi se ograničila najveća brzina – idealno za kontrolirano upravljanje. Kako biste bili zaštićeni i bezbrižni, pritiskom druge tipke deaktivira se paljenje, čime se sprječava slučajno pokretanje ili neovlaštena plovidba.

Opremljen luksuznim i praktičnim značajkama

2017-yamaha-fx-high-output-eu-pure-white-with-torch-red-metallic-detail-007

Od upravljača podesivog u 4 položaja i mogućnosti nagiba do udobnog, dvobojnog sjedala za 3 osobe te od velike platforme krme do široke stepenice i dvije ručke za ponovno ukrcavanje, model FX HO postavlja visoke standarde kada je vaš užitak na vodi u pitanju.

Spremište koje omogućuje veće avanture

2016-Yamaha-FX-High-Output-EU-Pure-White-with-Azure-Blue-Detail-008

Veliku smo pažnju posvetili dizajniranju velikog prostora za odlaganje u naše FX modele, ukupnog kapaciteta 125,5 litara za dulje i dalje avanture. Na instrument tabli nalazi se vodonepropustan pretinac (zajedno s držačem dvije boce), dostupno je i izdašno spremište ispod sjedala te izuzetno lako dostupno spremište u krmi.

 

Detalji:

– “High Output” agregat od 1.812 ccm s EFI sustavom

– Snažan i lagan NanoXcel® trup i paluba

– Snažna visokoprotočna pogonska turbina i impeler s 3 kraka

– Revolucionarni sustav RiDE – intuitivno upravljanje

– Cruise Assist, način rada No Wake i električni trim

– Prvi sustav daljinskog zaključavanja i načina rada Low-RPM Mode™

– Jedinstveni sustav podešavanja upravljača u 4 položaja

– Elektronski hod unatrag s kontrolom trakcije

– Stepenica za lakši ukrcaj sa dvjema ručkama za lakši ponovni ukrcaj

– Indikatori za F-N-R (naprijed-neutralno-nazad), RiDE i električni trim

– Prostrano spremište i vodonepropusni spremnici
 

Više informacija

Cijena za gotovinu121.900 kn (sa PDV-om)
Ukupna dužina3.56 m
Omjer kompresije11.0 ; 1
Sustav PodmazivanjaMokri karter
Kapacitet putnika1 - 3 osobe
Prostor za prtljagu125.5 lit
Spremnik za gorivo70 lit
Sustav HlađenjaHlađenje tekućinom
Vrsta Pumpe155 mm Aksialni protok
Vrsta GorivaBezolovni Benzin
Spremnik za ulje5.3 lit
Ukupna širina1.23 m
Težina376 kg
Tip agregata4-ventila, 4- cilindarski, 4-takta, DOHC
Napajanje gorivomEFI
Ukupna visina1.23 m
Promjer x hod86,0 mm x 78,0 mm
Zapremina1.812 ccm

Share this post