YAMAHA F150GETL/X

Opis

Sa F150 i zadnjom generacijom modela F115 zaista se možete opustiti tijekom plovidbe – pokretani najčišćim, najučinkovitijim vanbrodskim motorima na tržištu. Ovi napredni DOHC (Double Overhead Camshaft) modeli koriste cijeli niz tehnologija kako bi se optimizirao proces izgaranja. Specijalni sustavi usisa i ispuha te EFI sustav doprinose nevjerojatnoj učinkovitosti goriva u suradnji sa mikro-računalom koje analizira i podešava omjere goriva i zraka za postizanje učinkovitog izgaranja. PrimeStart™ sustav pokretanja i mnoge druge karakteristike – kao Yamaha Y-COP sustav protiv krađe i Trim & Tilt sustav – čine korištenje ovih motora pravim užitkom.

Bilo da želite zabavu na svom plovilu – ili ste zaposleni profesionalac – odaberite motor s kojim ćete u potpunosti iskoristite vrijeme provedeno u plovidbi. Svaki motor iz Yamaha proizvodnog programa koristi najnoviju brodsku tehnologiju, strukturu motora i domišljati sustav usisa i ispuha. Učinkovite performanse postignute su sustavom mikro-računala koje nadgleda rad motora – od smjese goriva i zraka do učinkovitog sagorijevanja i rasporeda održavanja. Bez kompromitiranja snage, performansi i upotrebljivosti, naši posebno osmišljeni motori doprinose i očuvanju okoliša korištenjem nove tehnologije čistog sagorijevanja.

16 ventila, DOHC, 4 redna cilindra

Sa 2 usisna i 2 ispušna ventila na svakom cilindru – i sa dve neovisno pokretane bregaste osovine – učinkovitost usisa i ispuha su izuzetno poboljšane optimizirajući upotrebu goriva prilikom izgaranja. TCI sustav paljenja osigurava lagano pokretanje, dosljednost, dulji životni vijek svjećica i ultimativnu pouzdanost.

Novo usisno tijelo

Novi jednostruki ventil zamjenjuje set od 4 komada i radi u kombinaciji sa ECM-om kako bi se poboljšala ekonomičnost goriva i ubrzanje kao i odziv na gas u svim uvjetima rada.

Mikro-računalo ECM (Engine Control Modul)

Pouzdano mikro-računalo “mozak” je Vašeg motora. Ono neprestano nadzire sve ulazne podatke i postavke, čime omogućuje uglađen rad motora te optimalna, vremenski regulirana paljenja – kao i automatsko pokretanje alarmnih i zaštitnih sustava. Prikladno smješten priključak/konektor dopušta ovlaštenim Yamaha prodavačima utvrđivanje i detektiranje svakog problema.

Digitalni mrežni mjerači

Mnoštvo digitalnih instrumenata pruža pristup informacijama potrebnim za postizanje maksimalnih performansi i učinkovitosti motora. Višenamjenski tahometar prikazuje broj okr/min, kut trima, pritisak ulja te lampice upozorenja. Mjerač brzine/goriva prikazuje brzinu, kapacitet spremnika za gorivo i podatke o potrošnji goriva.

Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) sustav protiv neovlaštene upotrebe i krađe

Kod modela F115 i F150 dodatna sigurnost od sada dolazi kao standard. Vaš motor je vrlo vrijedan i tražen, ponekad od strane osoba s kojima ga ne želite dijeliti, pa tu na scenu stupa Yamaha Customer Outboard Protection (Y–COP) – jednostavna daljinska kontrola pritiskom tipke kojom se motor zaključava, što znači da će se pokrenuti samo onda kada to želite, baš poput automobila.

Modeli sa kontra rotacijom

Standardna instalacija s dva motora (oba propelera okreću se u smjeru kazaljke na satu) vuče plovilo u lijevu stranu što otežava upravljanje, posebno kod velikih brzina. F115 i F150 dostupni su s kontra-rotacijom propelera što Vam daje tzv. ‘neutralno kormilo’ i odličan nadzor nad plovilom.

Dvostruki sustav punjenja akumulatora – samo na F150

Poseban dvostruki sustav punjenja akumulatora omogućava istovremeno punjenje dva akumulatora, čime se osigurava dovoljno snage za pokretanje motora – čak i nakon dužeg razdoblja vožnje pri malom broju okretaja.

Kod modela sa kontra rotacijom (FL modeli) u kompletu se nalaze 4 LAN instrumenta Premium kvadratnog oblika (2x brojač okretaja, brzinomjer, mjerač nadzora i potrošnje goriva), dupla top komanda, spojna poluga te panel sa prekidačima.

Detalji:

– Digitalni mrežni mjerači

– 16 ventila, DOHC, 4 redna cilindra

– Mikro-računalo ECM (Engine Control Modul)

– Napredni sustavi upozorenja

– PrimeStart™ sustav za pokretanje bez čoka

– Modeli sa kontra rotacijom

– Sustav dvostrukog punjenja baterije

– Trim i Tilt sustav

– Yamaha idealna zaštita protiv korozije (YDC-30)

– Poseban sustav izgaranja plinova

– Zaštita od pokretanja u brzini

– Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP)

 

Trenutna akcija:

– Nulti servis i montaža gratis !!!

– Prilikom prvog servisa nakon 20 sati rada, naplaćujemo samo materijal !!!

– Garancija 3 godine !!!

Više informacija

AKCIJSKA CIJENA ZA GOTOVINU:118.972,00 kn
Tip agregata4 takta
Zapremina2.670 ccm
Promjer x hod94.0 mm x 96.2 mm
Maximalna snaga110.3 kW / 5.500 okr/min
Puni gas5.000 - 6.000 okr/min
PodmazivanjeUljna pumpa
Napajanje gorivomDirektno ubrizgavanje goriva
Sustav paljenjaTCI
Sustav pokretanjaElektrično s Prime Start sustavom
Prijenosni omjer2.00 (28/14)
Osovina508 mm
Težina (kg)223
Spremnik za gorivoOpcija
Spremnik za ulje4.3 lit
Sustav upravljanjaDaljinska komanda
Trim i Tilt sustavPower Trim i Tilt
Punjenje / Alternator12V - 36A
Kontrola gasa i mjenjačaDaljinska komanda
Zakretanje nosačaDa
Kompozitna osovinaDa
Propeler protiv zaplitanja traveDa
Modulacija pulsaDa
Garancija3 godine

Share this post