YAMAHA ATV VOZILA – UTILITY – KODIAK 700 EPS / EPS SE / 700

YAMAHA ATV VOZILA – UTILITY – KODIAK 700 EPS / EPS SE / 700

Opis

Napravljen za poljoprivrednike, šumare i industrijalce kojima je potrebno izdržljivo radno vozilo za težak rad u ekstremnim uvjetima: Kodiak 700 prilagođen korisnicima isporučuje izvrsnu učinkovitost s izvanrednom vrijednošću. Pokreće ga agregat visokog okretnog momenta od 708 ccm i sadrži kompaktan okvir s udobnim sjedalom za cjelodnevnu vožnju. Ovo savršeno vozilo može nositi opterećenje od 140 kg uz vozača, a vući 600 kg. Zbog glatkog prijenosa Ultramatic® CVT i mehaničkog 2WD/4WD ovaj je otporni ATV savršen za vuču, a električnim servo upravljačem (EPS) na EPS modelu uz još više značajki na SE modelu Kodiak 700 čini svaki radni dan lakšim.

Radna ATV vozila tvrtke Yamaha izrađena su s jedinim ciljem: olakšati radna opterećenja pri težim poslovima na otvorenom. Ova filozofija utkana je u svaki detalj. Tako primjerice motori velikog zakretnog momenta omogućuju kretanje po zahtjevnom terenu ili pri većem opterećenju; tehnologije za smanjenje uloženog napora poput automatskog sustava prijenosa i električnog servo upravljača; te ergonomski dizajn koji osigurava udoban osjećaj čak i nakon cijelog dana provedenog za upravljačem. Osim toga, motori imaju malu potrošnju i ne zahtijevaju često održavanje. Radna ATV vozila tvrtke Yamaha neumorni su radnici – ali to nije sve što predstavljaju. Ako vrijeme dopusti, ova vozila imaju dovoljno snage kako bi se njihovi vlasnici mogli i zabaviti.

 


 

DOHC agregat od 708 ccm

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-001

Izdržljiv Kodiak 700 opremljen je velikim i moćnim agregatom koji isporučuje vrhunski okretni moment i snagu. Agregat s dvostrukom bregastom osovinom (DOHC) i 4-ventila, ovaj učinkoviti agregat hlađen tekućinom s 708 ccm proizvodi visoke razine glatkog i upravljivog okretnog momenta koji mu omogućuje da preuzme i najteže poslove.

Ultramatic® prijenos

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-002

Opremljen je načinima rada brzo, sporo, unatrag, neutralno i parkiranje, vodećim u industriji Yamaha automatskim prijenosom Ultramatic® koji je jedan od najizdržljivijih i najučinkovitijih CVT sustava u svijetu ATV-a. Sadrži uglađeni klinasti remen i taj profinjeni dizajn pruža prirodan osjećaj kočenja na sve kotače što vam pruža dodatno samopouzdanje i upravljivost na nizbrdicama.

Neovisan ovjes, prednje disk kočnice

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-003

Kompaktan i neovisan ovjes s dvostrukim ramenima i A-rukama modela Kodiak 700 i novi dizajn KYB amortizera pružaju visoke razine udobnosti uz dobru upravljivost te mogu izdržati i najekstremniji teren. Za izdržljivo i sigurno kočenje Kodiak 700 opremljen je prednjim disk kočnicama i zaštićenom stražnjom “mokrom kočnicom”.

Mehanički 2WD/4WD

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-004

Za potpunu upravljivost Kodiak 700 opremljen je lako upravljivim pogonskim sustavom 2WD/4WD. Ručka je postavljena na mehaničku polugu i zbog toga je prebacivanje između 2WD i 4WD brzo i učinkovito što vam omogućuje odabir prave opcije za teren i uvjete površine tla. Model SE sadrži sustav On-Command® s 2WD/4WD i 4WD s blokadom diferencijala.

Nosivost i vitlo

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-014

Izdržljivi prednji i stražnji nosači imaju veliku nosivost do 140 kg, a Kodiak 700 može vući do 600 kg zbog čega je velika pomoć u radu na farmi, tvornici ili u šumi. Vitlo WARN ProVantage 2500 koje je postavljeno naprijed standardno je u Europi, a model EPS sadrži i kuka za prihvat od 2 inča. Zato je ovo najbolje kompaktno radno vozilo.

Električni servo upravljač (EPS)

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-006

Za dodatnu udobnost i smanjeni napor model Kodiak 700 EPS opremljen je električnim servo upravljanjem (EPS) koje je oblikovano za najbolju ravnotežu za pomoć vozaču i osjećaj sigurnosti. Održavanjem jednostavne upravljivosti i točnog rukovanja ovaj sustav povećava udobnost vozača, njegovo samopouzdanje i kontrolu.

Opsežni instrumenti

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-007

Kodiak 700 EPS sadrži digitalni mjerač s mjeračem goriva, mjerač brzine, brojač kilometara, dvostruki mjerač putovanja, sat, stanje 4WD, odabir opreme i EPS indikator, a modeli bez EPS opremljeni su preglednim zaslonom s upozorenjem na nisku razinu goriva, upozorenjem za agregat, upozorenjem za temperaturu tekućine za hlađenje, te indikatore kretanja unatrag, neutralno i parkiranje.

25-inčne gume

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-008

Kodiak 700 sadrži Yamaha 25-inčne gume koje su oblikovane kako bi pružile najbolje prianjanje na svim vrstama terena i na taj način ovaj izdržljiv radni ATV može učinkovito djelovati tijekom radnog dana. Postavljene na izdržljive čelične kotače (aluminijske kotače kod posebnih izdanja) i ove izdržljive dijagonalne gume pružaju veliku udobnost.

Ergonomski oklop, 3. radno svjetlo

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-013

Kompaktni oklop omogućuje ergonomski položaj za vožnju za jednostavno sjedanje i silazak s vozila, a nisko i udobno sjedalo od 860 mm i pogurnute drške upravljača pružaju cjelodnevnu udobnost. Za dodatnu svjetlost tijekom vožnje i rada model EPS nudi središnje radno svjetlo.

Spremnik od 18 l

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-010

Kodiak ima spremnik od 18 l koji omogućuje vožnje na duge staze bez potrebe za čestim nadopunjavanjem. Spremnik je smješten na stražnjoj strani, ispod sjedala zbog čega se može lako održavati. Nadopunjavanje je moguće zbog otvora spremnika koji je smješten sa strane kao kod automobila.

Posebno izdanje Kodiak EPS

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-grey-metallic-studio-002

Posebno izdanje Kodiak 700 EPS opremljeno je aluminijskim kotačima od dvije tone u posebnoj Grey Metallic boji. Ovaj je ekskluzivan model opremljen Yamaha pogonskim sustavom On-Command® s odabirom jednim pritiskom gumba s 2WD, 4WD i 4WD s blokadom diferencijala. Ovjes sadrži podesivo predopterećenje u 5 položaja.

 

Detalji:

– Najnoviji radni ATV koji se isplati kupiti

– Novi i snažan 4-taktni DOCH agregat od 708 ccm

– Yamaha Ultramatic® CVT automatski prijenos

– Mehanički 2WD/4WD (On-Command® za model SE)

– Yamaha Električni servo upravljač (model EPS)

– Ukupna nosivost prednjih i stražnjih nosača do 140 kg

– Opterećenje vuče do 600 kg i naprijed postavljeno vitlo

– Prednji diskovi i zaštićena stražnja “mokra kočnica”

– Neovisni ovjes dugog hoda

– 25-inčne gume Maxxis, 25x8x12 prednje; 25x10x12 stražnje

– Digitalni instrumenti (modeli EPS) i pohrana

– Središnja halogena radna svjetla (modeli EPS)
 
 

Više informacija

Tip agregata:Jednocilindričan, hlađenje tekućinom, 4-takta, DOHC, 4-ventila
Zapremina:708 cm³
Promjer x hod:103.0 mm x 85.0 mm
Podmazivanje:Mokri karter
Napajanje gorivom:Single Mikuni 44 mm
Sustav paljenja:TCI
Sustav pokretanja:Električno
Sustav prijenosaYamaha Ultramatic® CVT automatic V-belt
Pogon:STD/EPS: Lever operated 2WD/4WD. EPS SE: On-Command® 2WD, 4WD, 4WD with Diff-lock
Spremnik za gorivo:18 lit
Sustav prednjeg ovjesa:Neovisna dvostruka ramena, 180 mm hod
Sustav stražnjeg ovjesa:Neovisna dNeovisna dvostruka ramena, 230 mm hodvostruka ramena, podešavanje predopterećenja u 5 položaja, 180 mm hod
Prednja kočnica:Dvostruki ventilirani hidraulični diskovi
Stražnja kočnica:Višestruki diskovi u uljnoj kupci
Prednja guma:Maxxix MU19 AT25 x 8 - 12
Stražnja guma:Maxxix MU19 ATAT 25 x 10 - 12
Ukupna dužina:2.070 mm
Ukupna širina:1.180 mm
Ukupna visina:1.240 mm
Visina sjedala:860 mm
Međuosovinski razmak:1.250 mm
Min. udaljenost od tla:275 mm

Share this post