YAMAHA ATV VEHICLES – SIDE BY SIDE – LEISURE – YXZ1000R / SE

YAMAHA ATV VEHICLES – SIDE BY SIDE – LEISURE – YXZ1000R / SE

Opis

Agresivna Yamaha YXZ1000R koju pogoni 3-cilindrični agregat od 998 ccm velikog okretnog momenta opremljena je zaštitnim visokotehnološkim okvirom s ovjesom dugog hoda i disk kočnicama, što ju čini vrhunskim i čisto sportskim modelom SxS. Uđite u kokpit u stilu lovačkog zrakoplova, smjestite se u ergonomsko duboko sjedalo i pripremite za supersportsko ubrzanje, upravljanje najbolje u klasi i mogućnosti kojima možete pokoriti svaki teren. YXZ1000R koji mijenja pravila igre i posebno izdanje za 60. obljetnicu spremni su vas odvesti na novu razinu. Supersportski modeli SxS zahvaljujući naprednim specifikacijama i zapanjujućim performansama zauvijek će preobraziti svijet terenske vožnje.

Naši konstruktori su, koristeći bogato naslijeđe sportskih performansi koje su ugrađene u Yamahin rasni DNK, iz temelja razvili klasu terenskih vozila koja u svijet SxS unose čisto sportsku zabavu. Odmaknuvši se od uobičajenog razmišljanja, Yamahini inženjeri osmislili su novi i inovativni 3-cilindrični agregat i ručni mjenjač, ugradili ih u posve novi zaštitni okvir te opremili u klasinajnaprednijim sustavom ovjesa dugog hoda. Upotpunjen s pogonom On-Command®, ergonomskim kokpitom u stilu lovačkog zrakoplova, dubokim sjedalima te agresivnim izgledom, YXZ1000R pruža neusporedive performanse.

3-cilindrični agregat visokih performansi

2016-yamaha-yxz1000r-eu-racing-blue-detail-001

Budući da je oblikovan i izrađen kao sportsko terensko vozilo, YXZ1000R predstavlja potpuno novu razinu performansi agregata klase supersport. DOHC agregat od 998 ccm sa iznimno kompaktnim rasporedom 3 cilindra osigurava zapanjujuće ubrzanje sve do crvene crte i uzbudljivih 10.500 o/min te stvara potpuno novu klasu u svijetu SxS.

S elektroničkim ubrizgavanjem goriva (EFI)

Trostruki sustav ubrizgavanja goriva s tijelima promjera 41mm napaja agregat putem novih injektora s 4 otvora. Trenutni odziv gasa osigurava snagu kada ju želite i čini vožnju uzbudljivijom.

Sekvencijalni mjenjač s 5 brzina

2016-yamaha-yxz1000r-eu-racing-blue-detail-003

Ručni mjenjač s 5 brzina i hodom unatrag upotpunjuje visoke performanse agregata. Sekvencijalna izmjena brzina kao u reli vozilima omogućava iznimno brzu izmjenu i zapanjujuće ubrzanje te vam omogućava korištenje snage i okretnog momenta po želji – a  izdržljivi pogonski sklop snagu na kotače prenosi uz minimalne gubitke.

Sportski okvir

2016-yamaha-yxz1000r-eu-racing-blue-detail-004

Lagani i kompaktni okvir od čeličnih cijevi optimalnih je dimenzija koje omogućuju u klasi najbolje upravljačke performanse i iznimnu izdržljivost. Zaštitni sustav iznad glave sa zaštitom od sunca ugrađuje se standardno, a njegova cjevasta struktura osigurava visoke razine sigurnosti uz dobru vidljivost za vozača i suputnika.

Agresivan dizajn

2016-yamaha-yxz1000r-eu-racing-blue-detail-005

Karoserija zahvaljujući prednjem kraju oblikovanom po uzoru na morskog psa, masivnim amortizerima Fox Podium RC2 koji strše kroz poklopac motornog prostora te niskim prednjim i podignutim stražnjim kraju izgleda agresivno i opasno. Niski prednji kraj također putniku i vama omogućava odličnu preglednost terena ispred stroja kako biste krenuli gdje poželite i uživali u vrhunskom doživljaju terenske vožnje.

Najmoderniji sustav ovjesa

2016-yamaha-yxz1000r-eu-racing-blue-detail-006

Amortizeri s izdvojenim spremnicima Fox Podium RC2 od 2,5” prednjim kotačima omogućuju veliki hod od 406 mm, a stražnjima hod od 432 mm za u klasi najbolju kvalitetu vožnje i upravljačke performanse. Zahvaljujući u potpunosti podesivom predopterećenju opruge, povratu i kompresiji amortizera pri visokim/niskim brzinama ovaj je sustav moguće podesiti za savladavanje praktično svake situacije.

 

Oprema :

Detalji:

– Prvi potpuno sportski UTV

– Agresivni i radikalni dizajn

– Iznimne performanse agregata i okvira

– U klasi prvi 3-cilindrični DOHC agregat od 998 ccm

– Najveće ubrzanje i vršna brzina u klasi

– Sekvencijalni prijenos s 5 brzina iz reli utrka

– On-Command® 2WD/4WD/4WD sa zaključavanjem diferencijala

– Lagani i pokretni sportski okvir

– Fox Podium amortizeri iznimno dugog hoda

– Yamahin električni servo upravljač (EPS)

– Kokpit u stilu lovačkog zrakoplova s automobilskom instrumentnom pločom

– Zaštitni sustav iznad glave i zaštita od sunca

Više informacija

Tip agregata:Tri cilindra, hlađenje tekućinom, 4-takta, DOHC, 4-ventila
Zapremina:998 ccm
Promjer x hod:80.0 mm x 66.2 mm
Podmazivanje:Suhi karter
Napajanje gorivom:Triple Mikuni 41 mm
Sustav paljenja:TCI
Sustav pokretanja:Električno
Sustav prijenosaStalan otvor, 5-brzinski
Pogon:On-Command 2WD, 4WD, 4WD sa zaključavanjem diferencijala
Spremnik za gorivo:34.0 lit
Sustav prednjeg ovjesa:Independent double wishbone with Anti-Sway bar, 412 mm wheel travel
Sustav stražnjeg ovjesa:Independent double wishbone with Anti-Sway bar, 432 mm wheel travel
Prednja kočnica:Dvostruki hidraulični disk
Stražnja kočnica:Dvostruki hidraulični disk, Parkirna kočnica montirana na osovini
Prednja guma:Maxxis MU09, AT27x9.00R-14
Stražnja guma:Maxxis MU09, AT27x9.00R-14
Ukupna dužina:3.121 mm
Ukupna širina:1.626 mm
Ukupna visina:1.834 mm
Međuosovinski razmak:2.300 mm
Min. udaljenost od tla:330 mm
Tovarni prostor (kg):136

Share this post