Opis

Ozbiljni trkači reći će vam da je model Yamaha YFZ450R miljenik vozača koji su navikli pobjeđivati. Okvir za veliki napor i vrlo odazivan agregat od 450 ccm postali su najboljim trkaćim vozilom ATV. Jedinstven, nitko mu nije niti blizu. Anti-Hopping spojka oblikovana za utrkivanje pruža još precizniju upravljivost u zavojima pri većim brzinama za brže krugove, a agregat dizajniran za utrkivanje isporučuje jako brzi odziv gasa te veliku snagu okretaja motora za težak rad i pobjedu. Jasno oblikovana konstrukcija sadrži prostor za vozača u kojem se vozač može nagnuti prema naprijed tijekom ulaženja u zavoje ili velikog ubrzavanja. A lagani monoamortizeri pružaju iznimno preciznu upravljivost.

Znamo da u utrkama nema mjesta kompromisu. Sve je podređeno postizanju najboljih rezultata. A upravo se takav stav očituje u dizajnu svakog sportskog Yamaha ATV vozila. Otkrijte čvrste, lagane okvire koji se pomiču zajedno s Vama, odolijevajući svakoj neravnini i izbočini. Iskusite ergonomski dizajn zahvaljujući kojem ćete se osjećati udobno i usredotočeno na situacije s kojima se susrećete. U srcu svakog sportskog Yamaha ATV vozila nalazi se agregat usavršen opsežnimistraživanjima i razvojem. Predani smoinženjerskoj izvrsnosti baš kao što ste Vi predani osvajanju pobjede na sljedećoj utrci. Isporučuje visoki okretni moment uz eksplozivno ubrzanje: model YFZ450R stvoren je kako bi nadmašio konkurenciju.

 

YAMAHA ATV – SPORT AND LEISURE – YFZ 450R / SE


 

Trkaći agregat za visoke performanse

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-001

Trkaći 4-taktni agregat s 5 ventila i 450 ccm modela YFZ450R sadrži omjer kompresije 11,8:1 i bregasta vratila za trenutačni odaziv gasa i pobjedonosnu snagu velikog broja okretaja agregata. Sustav za ubacivanje zraka (Air Induction System) omogućuje veliku učinkovitost potrošnje goriva, smanjuje emisiju ispušnih plinova i povećava izdržljivost.

EFI sustav

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-002

Za bolji odaziv gasa model YFZ450R opremljen je tijelom gasa Mikuni od 42 mm koje sadrži sustav ISC (Idle Speed Control – upravljanje praznim hodom) za jednostavnije i pouzdanije pokretanje i zagrijavanje. Taj napredni sustav omogućuje istovremeno kretanje i doprinosi smanjenju emisija.

Inženjering hibridnog okvira

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-003

Model YFZ450R sadrži posebnu kombinaciju aluminija i čelika u konstrukciji okvira i njihajuće ruke: navedeni inovativan hibridni okvir dizajniran je za pobjedničku kombinaciju male težine i izvanredne snage uz odličnu uravnoteženost čvrstoće.

Pomoćna i Anti-Hopping spojka (A&S)

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-004

Model YFZ450R prvo je vozilo ATV u svojoj klasi koje sadrži pomoćnu i Anti-Hopping spojku koja je oblikovana za djelomično odvajanje tijekom brze promjene brzine za ulaz u zavoj. Uklanjanjem skoro pa svih učinaka kočenja motora, vozač uz pomoć Anti-Hopping spojke može kontrolirati brzine ulaska u zavoj uz pomoć kočnica za povećanje kontrole i smanjeno vrijeme vožnje krugom.

Glatki prijenos brzina

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-005

Prijenos s 5 brzina modela YFZ450R jedan je od najboljih sustava u svojoj klasi, a sadrži pomoćnu i Anti-Hopping spojku – prva upotreba takve trkaće tehnologije u ovoj kategoriji. Prebacivanje između brzina još je jednostavnije zbog ovog sustava radi brže vožnje krugovima i smanjenja zamora.

Podesiv ovjes dugog hoda

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-006

Za smanjenje ovješene mase ovaj je model opremljen prednjim monoamortizerom Kayaba i kalibriranim stražnjim amortizerom. Navedene podesive jedinice pružaju profinjeno rukovanje zbog kojeg imate prednost nad ostalim natjecateljima.

Ergonomski oblik

2017-yamaha-yfz450r-eu-racing-blue-detail-007

Model YFZ450R oblikovan je kako bi radio u savršenom skladu s vozačem radi poboljšane učinkovitosti na trkaćoj stazi i dodatne udobnosti. Prednji i stražnji branici oblikovani su kako bi vozač imao više prostora za jednostavnije prebacivanje težine pri vožnji zavojima ili ubrzavanja; i štitnici za pete su prebačeni unatrag.

Posebno izdanje

2017-yamaha-yfz450r-eu-black-detail-008

Postoji samo još jedno vozilo ATV koje je ekskluzivnije od model YFZ450R – model YFZ450R SE! Riječ je o modelu iz niza posebnih izdanja koje je dostupno u bojama Graphite Metallic za još istančaniji izgled na trkaćim stazama ili neasfaltiranim stazama. Zahvaljujući sjajnom oklopu premazanom “noćnom fluorescentnom” bojom i grafikama na kotačima model YFZ450R SE plijeni pažnju.

 

Detalji:

– Jednostavno upravljanje ručicom za gas

– Prvo vozilo ATV u klasi s Anti-Hopping spojkom

– Lagan monoamortizeri za precizno rukovanje

– Agregat visoke kompresije za eksplozivne performanse

– Kalibracija amortizera savršeno usklađena s vrstom guma

– Dizajn bregastog vratila za veliku snagu i veliki broj okretaja agregata

– 32-bitni procesor za ubrizgavanje goriva za trenutni odaziv

– Lagan hibridni aluminijski okvir bez zavarivanja

– Lijevana aluminijska njihajuća ruka sa stražnjim monoamortizerom

– Dvostruki prednji diskovi sa stražnjim valovitog tipa

– Stezači s brzim otpuštanjem za jednostavno uklanjanje konstrukcije

– Prostrana konstrukcija i postavljeno sjedalo oblikovano za udobnost

 
 

Više informacija

Tip agregata:Jednocilindričan, hlađenje tekućinom, 4-takta, DOHC, 5-ventila
Zapremina:449 ccm
Promjer x hod:95.0 mm x 63.4 mm
Podmazivanje:Suhi karter
Napajanje gorivom:Ubrizgavanje goriva 42 mm EHS sa ISC
Sustav paljenja:TCI
Sustav pokretanja:Električno
Sustav prijenosa5-brzinski, manual slipper clutch
Pogon:2WD
Spremnik za gorivo:10 lit
Sustav prednjeg ovjesa:Neovisna dvostruka A ruka, podešavanje predopterećenja opruga, podešavanje amortizera u 3 stupnja, 250 mm hod
Sustav stražnjeg ovjesa:Lijevana aluminijska njihajuća ruka, podešavanje predopterećenja opruga, podešavanje amortizera u 3 stupnja, 280 mm hod
Prednja kočnica:Dvostruki ventilirani disk s dvoklipnim čeljustima na svakom kotaču
Stražnja kočnica:Nazubljeni ventilirani disk s dvoklipnim čeljustima
Prednja guma:AT21x7R10
Stražnja guma:AT20x10R9
Ukupna dužina:1.795 mm
Ukupna širina:1.240 mm
Ukupna visina:1.065 mm
Visina sjedala:810 mm
Međuosovinski razmak:1.270 mm
Min. udaljenost od tla:115 mm
Ukupna težina:184 kg