Opis

Zahvaljujući svojoj čvrstoći može podnijeti radove na otvorenom tijekom cijele godine. Kako bi se posao obavio, potrebni su vam najbolja oprema i najsnažniji radni partneri. Vrijeme je da razmislite na koji vam način Viking može olakšati život! Prostrana 3 sjedala i ravan pod vama i vašim suputnicima osiguravaju da svaka vožnja bude udobna i sigurna. Ovjes s dvostrukom A-rukom spreman je podnijeti i najizazovnije terene – dok ležište za teret koje se može nagnuti ima dimenzije za prijevoz europaleta i može prenijeti do 272 kg. Opremljen sustavom pogona On-Command® s pogonom na 2 ili 4 kotača ili s pogonom na 4 kotača i s blokadom diferencijala, model Viking s 3 sjedala kojeg pogoni agregat od 686 ccm s visokim zakretnim momentom mogao bi ispasti vaše najbolje ulaganje dosad!

Kad puno radite na otvorenom u teškim vremenskim uvjetima potrebni su vam najbolji alati. Stoga smo osmislili model Viking koji će vam olakšati posao – i učiniti ga ugodnijim. Značajke poput ravnog poda i stepenasto postavljena 3 sjedala pojednostavljuju i ubrzavaju pristup vozilu. Prostrano ležište za teret može se nagnuti kako bi se uštedjelo na vremenu i naporu prilikom istovara. Pametna tehnologija poput mjenjača Ultramatic® i podesivog načina rada 2WD i 4WD pomaže u obavljanju posla. Nadalje, zahvaljujući električnom servo upravljaču vožnja je opuštenija dok lako pristupačan agregat pojednostavljuje rutinsko održavanje. Model Viking s 3 sjedala spreman je za rad, a u njemu možete i uživati u prirodi i izvan posla!

 

YAMAHA ATV - SIDE BY SIDE - VIKING


 

686 ccm, 4-taktni agregat s 1 cilindrom

2014-yamaha-yxm700-viking-eu-red-detail-001

686 ccm agregat s velikim okretnim momentom proizvodi pregršt snage za učinkoviti off road prijevoz. Za dodatnu sigurnost na skliskim padinama tu je Ultramatic® sustav prijenosa kojeg karakterizira automatsko kočenje pogonskih kotača agregatom – dok kombinacije pogona 2WD, 4WD i zaključani diferencijal mogu se brzo odabrati kako bi se trenutno prilagodili raznim uvjetima podloge.

EPS (Electronic Power Steering) sustav

2016-yamaha-yfm700fwbd-eu-solid-green-detail-006

Čak i s 3 putnika te punim tovarnim prostorom, EPS (Electronic Power Steering) sustav za lako upravljanje i lagan osjećaj na upravljaču je zagarantiran čak i ako vozite po iznimno zahtjevnom terenu. Kada je odabran mod 4WD s blokadom diferencijala, EPS sustav automatski prebacuje na sekundarni program koji optimizira karakteristike upravljanja.

Yamaha EFI sustav

2014-yamaha-yxm700-viking-eu-red-detail-003

Pouzdan 686 ccm agregat opremljen je sustavom elektronskog ubrizgavanja goriva kako bi se osiguralo idealno sagorijevanje i odziv na gasu. Zajedno s kovanim klipom te novim dizajnom cilindarske glave, EFI sustav doprinosi izvrsnom okretnom momentu pri nižim okretajima sa snažnim performansama na većim okretajima.

On-Command® sustav s 3 načina rada

2014-yamaha-yxm700-viking-eu-red-detail-004

Viking je zamišljen za upotrebu u raznim uvjetima, te On-Command® sustav s 3 moda rada nudi opcije pogona 2WD, 4WD ili 4WD s zaključanim diferencijalom kako bi se prilagodio raznim uvjetima na terenu i vremenskim prilikama. Jednostavan prekidač koji se rotira omogućuje vozaču odabir željenog moda pogona u trenutku.

Prikladno smještene komande

2014-yamaha-yxm700-viking-eu-red-detail-005

Za jednostavno rukovanje, Viking je opremljen centralnom konzolom s instrumentima, dok prekidač za električno pokretanje, ručica mjenjača i ručne kočnice su smješteni s desne strane upravljača s 4 kraka. Za dodatan komfor i sigurnost tu je poseban odjeljak za noge osobe koja sjedi u sredini kako bi se spriječilo nenamjerno dodirivanje s nogama vozača te na taj način ometalo samo rukovanje i vožnju.

Prednji i stražnji ovjes s dvostrukim ramenima

2014-yamaha-yxm700-viking-eu-red-detail-006

Za odzivno rukovanje u kombinaciji s komfornom vožnjom za 3 osobe, Viking je opremljen ovjesom s neovisnim dvostrukim ramenima sprijeda i straga. Ovaj snažan sustav praćenje terena svakom kotaču neovisno te zadržavanje trakcije na ekstremno grubom i neravnom terenu.

 

Oprema :

 


 

Detalji:

– Udobna i prostrana konstrukcija s 3 sjedala

– Snažan jednocilindrični agregat od 686 ccm visokog zakretnog momenta

– Elektroničko ubrizgavanje goriva

– Podesiv sustav pogona On-Command®

– 2WD, 4WD i 4WD s blokadom diferencijala

– Elektroničko servo upravljanje za lakše rukovanje

– Ravan pod za jednostavan pristup s obje strane

– Veliko ležište za teret s ručicom za nagibanje: jednostavan istovar

– Ovjes s dvostrukom A-rukom sprijeda i straga

– Jednostavno upravljanje, dobro postavljene komande

– Položaj motora za lakši pristup

– Robusna karoserija za dobru otpornost na oštećenja
 
 

Više informacija

Tip agregata:Jednocilindričan, hlađenje tekućinom, 4-takta, SOHC, 4-ventila
Zapremina:686 ccm
Promjer x hod:102.0 mm x 84.0 mm
Podmazivanje:Mokri karter
Napajanje gorivom:EFI
Sustav paljenja:TCI
Sustav pokretanja:Električno
Sustav prijenosaYamaha Ultramatic, CVT, centrifugalna spojka
Pogon:On-Command 2WD, 4WD, 4WD sa zaključavanjem diferencijala
Spremnik za gorivo:36.7 lit
Sustav prednjeg ovjesa:Neovisna dvostruka A ruka, s podešavanjem predopterećenja u 5 položaja, 205 mm hod
Sustav stražnjeg ovjesa:Neovisna dvostruka A ruka, s podešavanjem predopterećenja u 5 položaja, 205 mm hod
Prednja kočnica:Dvostruki hidraulični disk
Stražnja kočnica:Dvostruki hidraulični disk
Prednja guma:AT 25 x 8 - 12NHS
Stražnja guma:AT 25 x 10 - 12NHS
Ukupna dužina:3.100 mm
Ukupna širina:1.570 mm
Ukupna visina:1.925 mm
Visina sjedala:792 mm
Međuosovinski razmak:2.135 mm
Min. udaljenost od tla:300 mm
Tovarni prostor (kg):272